Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Ταλαιπωρία πολιτών για εγγραφή στο Κτηματολόγιο

Η ταλαιπωρία και οι μεγάλες ουρές πολιτών, συχνά για αρκετές ώρες, ήταν τα αναμενόμενα προβλήματα κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της νέας διαδικασίας κτηματογράφησης.

Στο Σύνταγμα εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, είχαν συρρεύσει από νωρίς χθες το πρωί, με αποτέλεσμα να προκληθούν... σκηνές χάους.

Ορισμένα από τα γραφεία αποδείχθηκαν ανέτοιμα να χειριστούν τη μεγάλη προσέλευση, ωστόσο την κατάσταση επέτειναν και οι ίδιοι οι πολίτες, συχνά απαιτώντας από τους υπαλλήλους των γραφείων να τους συμπληρώσουν εκείνοι τις αιτήσεις.

Προβλήματα προέκυψαν και σε ορισμένα τραπεζικά καταστήματα, στα οποία οι υπάλληλοι δεν είχαν ενημερωθεί για τη διαδικασία πληρωμής του «κτηματοσήμου». Γενικά η Κτηματολόγιο Α.Ε. εκτιμά ότι 30.000 πολίτες επισκέφθηκαν τα 75 γραφεία κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα, ωστόσο οι περισσότεροι διερευνητικά, καθώς οι αιτήσεις που κατατέθηκαν αγγίζουν μετά βίας τις 4.800. Επιπλέον 3.700 αιτήσεις υποβλήθηκαν μέσω Ιντερνετ.

Οι υποθηκοφύλακες, πάντως, εκτιμούν ότι η προθεσμία των τριών μηνών είναι ασφυκτική και δεν θα αφήσει περιθώρια για ομαλοποίηση της διαδικασίας.



πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100067_18/06/2008_274323

Δεν υπάρχουν σχόλια: